Skip to content

Kuvaa paremmin iPhonellasi

Iphonen lisävarusteet mahdollistavat parempien kuvien ja videoiden tallentamisen eri tilanteissa. Moni haluaa tallentaa mm. matkoilta muistoja kuvien muodossa iPhonelle. Järvi-Suomessa kuviin halutaan kauniit järvimaisemat.

Lapissa matkaillessa revontulet on pakko saada ikuistettua omalle iPhonelle. Hyviä lisävarusteita kuvaamiselle ovat esimerkiksi kolmijalka ja selfietikku. Kokoon taitettava ja kevyt kolmijalka kulkee helposti kuvaajan mukana. Kolmijalan ansiosta kamera pysyy vakaana, eikä kuvista tule tärähtäneitä.

Selfietikkuja löytyy nykyisin moneen lähtöön. Osasta niistä löytyy jopa kaukosäädin ja lisävalo kirkkaudensäädöllä. Selfietikun lisävarusteella voit säätää sen pituutta jopa 7-portaisesti. Parasta selfietikun käytössä on sen antama vapaus ja kuvien tarkkuus. Sinun on helppo esiintyä kuvissa itse, kun kätesi eivät ole sidottuna iPhoneen. Kuvat myös tarkentuvat paremmin, kun puhelin on tukevasti kiinni selfietikussa eikä tärise kuten käsin kuvatessa. Selfietikku on myös loistava lahja paljon kuvaavalle ystävälle.

Varaudu haastaviin olosuhteisiin kuvatessasi

Iskun kestävä kotelo on ehdoton varuste iPhoneen tihkusateessa ja haasteellisissa olosuhteissa kuvatessa. Tällaisella kotelolla voit suojata puhelintasi vahingoittumiselta ja rikkoutumiselta esimerkiksi sen tippuessa tai silloin kun siihen roiskuu vettä.

Kuvaaminen kuluttaa myös iPhonen akun nopeasti loppuun. Syrjäseuduilla kuvatessa ei ole usein mahdollisuutta ladata puhelinta. Tällöin mukana olisikin hyvä kuljettaa erillistä powerbankia, josta saat nopeasti lisävirtaa puhelimeen ja kuvaaminen pääsee jatkumaan keskeytyksettä.

Mikäli haluat kuvata äänen kera, voit hyötyä myös iPhoneen liitettävästä langattomasta vloggausmikrofonista. Tämä mahdollistaa kuvausmateriaalin varustamisen korkealaatuisella äänellä. Lisäideoita varusteista täältä, tämä linkki vie sinut pidemmälle.