Skip to content

Suosituimmat kauhuelokuvat

Kaikkien aikojen suosituimpiin kauhuelokuviin kuuluvat ehdottomasti The Shining – Hohto-, The Thing- ja Psyko -elokuvien kaltaiset klassikot, jotka piinaavat katsojaa aina elokuvan alkumetreiltä loppuun saakka.

The Shining – Hohto –elokuva on vuonna 1980 ensi-iltansa saanut psykologinen kauhuelokuva, joka perustuu Stephen Kingin The Shining -romaaniin, ja sen on ohjannut Stanley Kubrick. Hohto-elokuvan pääosissa nähdään Jack-nimistä kirjailijaa esittävä Jack Nicholson, tämän vaimoa Wendyä esittävä Shelley Duvall ja heidän poikaansa Dannyä esittävä Danny Lloyd. Perhe muuttaa pahamaineiseen vanhaan hotelliin, jossa alkaa tapahtua kauheita. Perinteisen raakuuden sijaan elokuva sisältää paljon nimenomaan psykologista kauhua, ja vaikka elokuva ei ilmestyessään herättänyt suurta ihastusta, on siitä sittemmin tullut yksi merkittävimmistä ja katsotuimmista kauhu-elokuvista.

Vuonna 1998 ilmestynyt Psyko on puolestaan uudelleenfilmatisointi vuoden 1960 Alfred Hitchkokin ohjaamasta samannimisestä elokuvasta. Molempien elokuvien taustalla on samaa nimeä kantava, Robert Blochin kirjoittama romaani. Vuonna 1998 ilmestyneen version on ohjannut Gus Van Sant ja pääosissa nähdään Vince Vaughn psykoottisena motellinomistajana, Anne Heche, Julianne Moore ja Viggo Mortensen. Ilmestyttyään elokuva sai kuitenkin moitteita muun muassa liiallisesta samankaltaisuudesta alkuperäisversion kanssa mutta molemmat versiot nostavat yhtälailla katsojan hiukset pystyyn.

The Thing on yhdysvaltalainen tieteiskauhuelokuva, joka ilmestyi vuonna 2011. Elokuvan on ohjannut Matthijs van Heijningen Jr ja se perustuu vuonna 1982 ilmestyneeseen samannimiseen elokuvaan. The Thing on ikään kuin esiosa aiemmin ilmestyneelle elokuvalle, ja siinä norjalaistutkijat löytävät Etelänavalta jään alta avaruusaluksen ja jään vankina olevan avaruusolennon, joka sittemmin vapautuu piinaamaan ihmiskuntaa.