Skip to content

Suositut lastenelokuvat

Viime vuosien aikana niin Suomessa kuin ulkomaillakin on ilmestynyt lukuisia loistavia lastenelokuvia. Vanhempien iloksi suuri osa nykyajan lastenelokuvista viihdyttää huumorillaan ja kiinnostavalla juonellaan myös aikuiskatsojia. Loistavia kotimaisia lastenelokuvia edustavat muun muassa Risto Räppääjä –elokuvat, kun taas ulkomaisia lasten suosikkeja ovat puolestaan Kung Fu Panda-, Ice Age-, Itse ilkimys, Kätyrit- ja Zootropolis –elokuvat.

Risto Räppääjä –elokuvat perustuvat Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan samannimisiin lastenkirjoihin, joissa Risto Räppääjä joutuu monenlaisiin seikkailuihin yhdessä Rauha-tädin, Nelli Nuudelipään, pakastaja-Elvin ja muiden hulvattomien hahmojen kanssa. Ensimmäinen Risto Räppääjä –elokuva ilmestyi vuonna 2008, ja tämän jälkeen ovat ilmestyneet muut niin ikään musiikkielokuvatyyppiset elokuvat Risto Räppääjä ja polkupyörävaras, Risto Räppääjä ja viileä Venla, Risto Räppääjä ja liukas Lennart, Risto Räppääjä ja Sevillan Saituri sekä uusin Risto Räppääjä ja yöhaukka vuonna 2016.

Yhdysvaltalainen animaatioelokuva Kung Fu Panda kertoo nimensä mukaisesti Kung Futa harrastavasta pandasta. Elokuvan pääosassa on Po-niminen kömpelö panda, joka työskentelee nuudeliravintolassa mutta haaveilee kung fusta. Muita hahmoja ovat Rauhan laaksoa suojelevaan kung fu-viisikkoon kuuluvat Apina, Tiikeritär, Kyy, Mantis ja Kurki. Äänirooleissa kuullaan maailman luokan tähtiä kuten Jack Black, Jackie Chan, Angelina Jolie ja Dustin Hoffman. Elokuvan ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 2008, ja se on saanut sittemmin jo kaksi jatko-osaa.

Disney jatkaa iki-ihastuttavalla eläinteemalla elokuvallaan Zootropolis – eläinten kaupunki. Kyseessä on vuonna 2016 ilmestynyt koko perhettä taatusti viihdyttävä animaatio. Elokuvan päähahmoina ovat Judy Hopps –niminen poliisikani sekä mehujäähuijari Nicholas ”Nick” Wilde. Elokuvan suomenkielisen version äänirooleissa kuullaan muun muassa Iina Kuustonen, Ilkka Villi ja Veeti Kallio.